Kuuntele ja etsi! Soittimia

IMG_20180419_164816

Tacticin vahvuus on hauskojen lasten tieto- ja puuhakirjojen julkaisu. Etenkin Tacticin taaperojen äänikirjoissa on ollut useampi meidän suosikki, jotka ovat miellyttäneet niin lapsen kuin minunkin kirjoja, mikä ei äänikirjoissa ole itsestäänselvyys! Näitä ovat olleet esim. Kuuletko luonnon ääniä? ja Klassisen musiikin kerho, jotka molemmat muuten sopivat hyvin myös lahjakirjoiksi 1- tai 2-vuotiaalle.

Kuuntele ja etsi! Soittimia opettaa taaperoille eri soitinten ääniä. Kirja on tarkoitettu yli 1-vuotiaille, mutta oli meillä vielä ihan sopiva 3-vuotiaan kuunneltavaksi. Ääninapit kun innostavat kaiken ikäisiä, ja lapselle on mukavaa kun voi kuunnella kivaa musiikkia ja katsella kuvia myös itsekseen. Osa kappaleenpätkistä, joita eri soittimilla kuullaan, oli myös lapselle tuttuja. Soitinten lisäksi kuvissa tutustutaan erilaisiin musiikin esittämisen ympäristöihin – joululauluihin kotona, klassisen musiikin konserttiin, nokkahuiluun musiikintunnilla, kitaraan leirinuotiolla.

Minä olen välillä totta puhuen aika laiska kirjojen lukija! Sen sijaan tykkään katsella kirjoja ja keskustella niistä yhdessä lapsen kanssa. Lasten päiväkodissa myös tehdään joka viikko dialogista lukemista, eli luetusta keskustellaan yhdessä eri näkökulmista, ja etenkin nuoremmalla lapsella tämä alkaa näkyä siitä, että hän kotonakin haluaa keskustella lukemastaan, toisin kuin vasta 6-vuotiaana päiväkodin aloittanut esikoinen. Ja juuri sellaiseen sopivat hyvin tällaiset kirjat, joissa on paljon katseltavaa, mutta vain vähän tekstiä. Kuvistahan voi keksiä vaikka oman tarinan!
IMG_20180421_093801

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *