Futisjunnut 3: Mahtava Messi

IMG_20180709_105903

 

Futisjunnut on ruotsalainen ala-asteen ekoille luokille kirjoitettu kirjasarja, jonka päähenkilönä on jalkapallojoukkue. Ruotsalaiseen tapaan tasa-arvo on kirjassa olennainen teema, ja käsittelyssä onkin sellaisia teemoja kuin maahanmuuttajat ja sukupuolten tasa-arvo. Nämä tietysti tuodaan esille lasten tasolla, ja jalkapallo tiimipelinä onkin hyvä kehys opettaa kaveruutta ja yhdessä toimimista. Lasten fanittamat pelaajat, jotka kirjoissa esiintyvät, saavat futisfanit innostumaan lukemisesta, ja meilläkin kirja luettiin monta kertaa (ja vielä saman päivän aikana), vaikka useimmat koululaisten kirjasarjat eivät olekaan kiinnostaneet. Nopeat lukijat lukevatkin helppolukuisen kirjan yhdeltä istumalta, ja hitaammille lukijoille lyhyet kappaleet ja isot kuvat tukevat lukemista.

Vähän jäin kirjassa miettimään sitä, kun lapset tapaavat kirjassa Messin ja hänen suuhunsa on laitettu kirjan opetuksia. En tiedä ovatko nuo jotain, mitä Messi on oikeasti sanonut, vai onko oikeasta henkilöstä muokattu kirjan tarkoituksiin sopiva roolimalli. Kirjassa myös kerrotaan, että Messillä olisi tatuointi isoäidistään, jota myös moikkaisi jokaisen ottelun päätteeksi nostamalla kätensä kohti taivasta. Messillä on kuitenkin myös kuva Jeesuksesta tatuoituna käteensä, ja minä olen saanut käsityksen, että Messi kiittää otteluiden lopuksi Jumalaa. Tätä ei ehkä sitten uskontoneutraaliin ruotsalaiseen kirjaan mahtunut mukaan.

Lapsen arvio kirjasta: 9,9/10 pistettä! Kirja on luettu jo useampaan kertaan, ja tämän jälkeen lainasimme kirjastosta sarjan aiemmatkin osat, jotka ovat olleet yhtä kiinnostavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *