Pikku hiiren puolukkamatka

IMG_20180607_101856

 

 

 

 

 

 

Meillä ei ole kovin paljon luettuja söpöjä eläinkirjoja, ja Riikka Jäntin uutta Pikku hiiren puolukkamatkaa lukiessani aloin ehkä hahmottamaan, miksi. Eikä siksi, etten pitäisi tästä kirjasta. Päinvastoin, Pikku hiiren puolukkamatka on tosi ihana ja suloinen kirja ja sitä tullaan lukemaan meillä varmasti monesti, ja syy siihen on siinä että tämä kirja kertoo söpön version meidän elämästämme.

Kirjassa pikku hiiri lähtee äitinsä kanssa mökille puolukkaan. Mökille matkataan tutunnäköisellä junalla, tylsistytään penkissä ja syödään pullaa ja sämpylää ravintolavaunussa. Mökin luonto on ihan niin kuin meillä, ja huussissa käyminen on kaupunkilaislapselle vähän vierasta ja ötököihinkään ei ole ihan tottunut. Illalla pelataan korttia ja ruoaksi syödään purkkihernaria ja kaapissa on aina levy suklaata. Siis ihan kuin meidän mökkiloma.

Samaa fiilistä tulee aika harvasta söpöstä eläinkirjasta, sillä suurin osa niistä tulee meille muualta euroopasta, etenkin englannista ja saksasta. Niissä luonto on eteläisempää, vanhat talot tehty kivestä, kirjoissa kuvatut vanhan ajan tavatkin nostalgisia ja kiinnostavia, mutta eivät ne ole meille tuttuja. Kirjat kertovat kuitenkin vähän toisesta maailmasta. Ja tämän vuoksi on niin tosi tärkeää, että Suomessa tehdään tosi laadukasta omaa lastenkirjallisuutta, sillä silloin kirjat kertovat arjesta ja arjen tilanteista, jota lapset oikeasti kohtaavat elämässään.

IMG_20180607_101913

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *