Insinöörikoulu

IMG_20180421_095324

Tacticin kevään uutuuksista löytyy hauska uusi puuhakirjasarja, jossa lapset pääsevät tutustumaan insinöörin ja eläinlääkärin ammateihin. On mielestäni sekä hauska että tarpeellinen teema lastenkirjallisuudessa, että lapset pääsevät tutustumaan lähemmin oikeisiin ammatteihin ja siihen, mitä kaikkea niihin kuuluu. Vaikka lapsesta ei koskaan insinööriä tai eläinlääkäri tulisikaan, eri ammateista lukeminen on hyödyllistä siinäkin, että niiden kautta voi peilata omia kiinnostuksen kohteita ja oppia arvostamaan erilaisia ihmisiä, jotka osaavat ja haluavat tehdä erilaisia asioita kuin itse tekee.

 

Meillä kesälukemiseksi valikoitui Insinöörikoulu. Kirjassa kerrotaan konetekniikan, ilmailutekniikan, robotiikan, energiatekniikan, uusiutuvan energian ja materiaalitekniikan insinöörin töistä. Näihin liittyen kerrotaan perustietoa koneiden toiminnasta, ja miten samoja periaatteita voi testata kotona käytännössä. Tämän luulisi kiinnostavan kaikkia lapsia, jotka ovat alkaneet ihmetellä, miten erilaiset koneet toimivat! (Olen itse hyvin epäinsinöörimäinen ihminen, ja maailmani on edelleen ihmetystä täynnä, kun en voi kuin hämmästellä miten tämä tietokone tänäänkin toimii ja miten ihmeessä nuo lentokoneet pysyvät taivaalla. Näihin ei tämän kasvatusalan ammattilaisen ymmärrys yllä.)

Vaikka kirja näyttää päällepäin tehtäväkirjalta, tehtäviä kirjasta on oikeataan vain aika pieni osa! Kirjan lopusta ja alusta löytyvät materiaalit pienoismalliin ja lautapeliin. Suurin osa kirjan tehtävistä toteutetaan kotoa muuten löytyvillä tarvikkeilla. Muutamalta sivulta kirjasta löytyy myös kynätehtäviä. Eniten kirjasta varmasti saa irti, jos tehtäviä myös oikeasti tekee, vaikkapa kesälomapäivinä yhdessä vanhemman kanssa.

 

IMG_20180421_095309

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *