Nokkelien lasten älyharkat

IMG_20180316_131650

Kun oma lapsi on ikätasoa edellä jossain asiassa, on välillä tosi vaikeaa löytää lapselle sopivaa tekemistä, joka olisi tarpeeksi haastavaa niissä asioissa, joissa lapsi on lahjakas, mutta silti hänen ikäisensä kiinnostukseen sopivaa. Meidän esikoinen on kielellisesti, matemaattisesti ja musiikissa lahjakas, ja yksi syy koko kirjablogin aloittamiseen oli se, kun joudui käyttämään aika paljon aikaa löytääkseni kirjoja, jotka olisivat kieleltään tarpeeksi monimutkaisia, mutta aiheiltaan pienenelle lapsille sopivia – eikä niitä kovin paljon löydy, sillä suurin osa lasten itse luettaviksi tarkoitetuista kirjoista käsittelee jo koululaisten maailmaa, ihastumisia, kiusaamisia ja muita, joista päiväkoti-ikäisen ei tarvitse vielä lukea. Tällä hetkellä 7-vuotias onkin päätynyt lukemaan lähinnä Aku Ankkoja ja Asterixeja.

Sama juttu on ollut matematiikan kanssa, kun olen etsinyt eskariin puuhakirjoja lisätehtäviksi lapsille. Mistä löytää tarpeeksi haastetta, joka ei mene liikaa päällekkäin koulussa tulossa olevien aiheiden kanssa?

Kävin selailemassa ihanan Heureka Shopin valikoimaa, ja sieltä löytyi tämä ihana Tacticin Nokkelin lasten älyharkat -kirja. Kirja sopii vähän lapsen taitotason mukaan eri tasolla oleville alakoululaisille, sillä tehtäviin ei varsinaisesti tarvitse kovin suurta matematiikan osaamista, vaan enemmän loogista päättelyä ja päässälaskutaitoa, muutamassa tehtävässä myös jako- ja kertolaskuja. Tehtävissä voi myös kilpailla nopeudessa katsoen kellosta, miten nopeasti tehtävän sai tehtyä. Helpoimmat etsi parit- tehtävät osaa jo päiväkoti-ikäinenkin, kun taas vaikeammissa päättelytehtävissä minunkin piti vähän miettiä, miten nämä pitikiään ratkaista. Kirjassa on mm. sudokuja helpoista alkaen, jotta tekniikan oppii, kakuroja, numeroristikoita, hauskoja laskutehtäviä ja erilaisia päättelytehtäviä.

Meillä lapsi on tehnyt tätä eskarissa ja tuonut välillä kotiin, jossa olemme yhdessä katsoneet tehtäviä, jotka ovat olleet liian vaikeita. Välillä ollaan tehty tehtäviä yhdessäkin, ja se on ollut hauskaa! Kirjasta on juuri otettu toinen painos, ja jatko-osakin voisi olla paikallaan!

IMG_20180316_131710

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *