100 asiaa ruoasta

IMG_20180409_102310 (1)7-vuotias on tullut oikeaan ikään tälle Lasten Keskuksen 100 asiaa jotka haluat tietää -kirjasarjalle, jota meillä on ollut jo jonkin aikaa kotona. Harva kirja tällä hetkellä innostaa häntä akkareiden lisäksi, mutta näiden parissa hän on viettänyt pitkiäkin aikoja. Ja ymmärrän kyllä miksi! Kirjat ovat lasten vastine Wikipedialle, joista voi selailla pitkään erilaisia uusia, tosi kiehtovia tietoja. Ja oikeastaan nämä toimivat aikuisellekin, koska en minäkään tiedä näistä asioista suurinta osaa. Välillä lapsi tulee tohkeissaan kertomaan minulle, että tiesitkö että…. ja minun reaktioni on yleensä, että ei ole totta, kun jutut ovat niin ihmeellisiä! Kunnes kuulen, mistä ne on luettu.

100 asiaa ruoasta on sarjan osista tähän mennessä kiehtovin, koska se käsittelee aihetta joka on meille jokaiselle niin arkipäiväistä – ruokaa. Esikoiseni on tieto-orientoitunut ihminen, ja hänelle ruokatietokirjan lukemisesta on selvästi myös hyötyä. Hän nimittäin ottaa onkeensa perustellusta tiedosta, ja tässä kirjassa kerrotaan monella tavalla, miksi kannattaa syödä terveellisesti tai mitä hyötyä on marjojen syömisestä. Minua kokeilevana leipojana ja hajamielisenä kaupassakävijänä kiehtoi myös sivu, jossa kerrottiin millä kaikella voi korvata leivonnaisista jauhot, sokerin, munat tai rasvan, jos ne sattuvat puuttumaan kaapista kun alkaa leipomaan. :)

IMG_20180409_102358 (1)

IMG_20180409_102445

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *