”Maalauslauta”

IMG_20180316_131637

Sain Coolstuffilta hauskan lähetyksen kaikenlaisia erikoisia tavaroita, joilla saa iloa arkeen lasten kanssa. Näistä ensimmäinen, jota kokeilimme, on ”Buddha board”, joka erikoisestaan nimestään huolimatta on vähän kuin ne lasten piirustuslaudat, joihin voi piirtää uudestaan ja uudestaan ja pyyhkiä vetämällä ruudun tyhjäksi. Tähän kehykseen vain piirtämisen sijaan maalataan vedellä, ja noin minuutissa kuva kuivuu kokonaan pois.

Maalaamista mainostetaan rentoutumiskeinona aikuisille. Siihen tarkoitukseen en tätä meille hankkinut, vaikka siihenkin se toimii! ”Buddha board” on meillä ollut olkkarin nurkassa, ja niin minä kuin lapsetkin käymme silloin tällöin maalaamassa muutaman kuvan. Maalaaminen rentouttaa, mutta myös inspiroi ja kehittää taitoja. Meille tämä tuli siksi, että etenkin 3-vuotias on innostunut maalaamisesta, mutta saa tehdä sitä ihan liian vähän, koska minun pitäisi olla koko ajan vieressä valvomassa kun puuha on sen verran sotkuista. Tällä maalauslaudalla voi käydä maalaamassa jonkin verran milloin vain!

Minä ajattelin ottaa tämän mukaan myös välillä pyhäkouluun, ja havainnollistaa tämän avulla jonkun kertomuksen. Haluaisin myös oppia luonnostelemaan erilaisia kasveja ja eläimiä ja pitää tällä yllä maalaustaitoa, jota ihan liian vähän nykyään ehtii muuten harjoittamaan.

Ainoa haaste lasten kanssa tässä on, että kehykseen ei saisi koskea millään muulla kuin siveltimellä ja vedellä, sillä se vahingoittaa pinnoitetta. (Olisin toivonut että tämä olisi lukenut jo kannessa ennen kuin menin avaamaan pakettia avokadoöljyä sormissani, kun vasta paketin sisältä löytyi paperi, jossa luki että tauluun ei saa koskea etenkään iho eikä öljy!)

Täytyy sanoa että logo on myös vähän kummallinen, vai mikä teillä siitä tulee ensimmäisenä mieleen? Minä ja 7-vuotias nimittäin molemmat ihmettelimme, miksi jalustassa on kuva kakkapökäleestä, jolla on silmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *