Kössi-Kenguru ja veturi

IMG_20180224_215438

Minä olen sen verran nuori, että en ole katsonut lapsena Kössi-Kengurua. Silti tämän kirjan nähdessäni tuntui siltä että tämä pitää saada, vaikken oikeastaan edes tiennyt mitä odottaa. Ja fiilis oli oikea, sillä kirja on ihana!

Kössi-Kenguru ja veturi on varmaankin vanhempien nostalgianälkään tarkoitettu uusi (tai no 2011 ilmestynyt) kirja vanhasta sarjasta. En tiedä, eikö kirja sitten mennyt kaupaksi niin kuin odotettiin, sillä ilmeisesti sarjassa ilmestyi lopulta vain kaksi kirjaa. Luulisi, että näitä olisi voinut tulla enemmänkin!

Minä ihastuin kuvitukseen, joka yllättäen tuntuikin taas raikkaalta, ja juoneen täydelliseen kahjouteen. ”Juoni” oli täysin arvaamaton eikä siinä ollut päätä eikä häntää, minkä vuoksi se jaksoi innostaa minuakin. Kirjassa on paljon ”ääniefektejä”, joista en tiennyt ovatko ne jotain vanhassa sarjassa enemmänkin olleita ääniä, joten minun piti vain heittäytyä ja keksiä itse, miltä ne voisivat kuulostaa… ja ilmeisesti minun tulkintani toimivat, koska etenkin näitä ääniä lapsi halusi kuulla uudestaan ja uudestaan.

Itse asiassa illalla kävinkin youtubesta kuuntelemassa, miltä Kössin alkuperäinen pongeli-doing ja muut äänet kuulostivat. Faffadiidu-fuvudu-affa fuidu-uvadi-fuudi-duiva duffa-fuffa-avidi-vividi faffa-uidu-duuva-fuvadu….

IMG_20180224_215512

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *