Reuhurinne: Nettitaidot

IMG_20171201_130343

Meillä eskarilaisella alkaa tulla ajankohtaiseksi netin ja puhelimen käyttö, ja hän saikin oman sähköpostiosoitteensa, jolla pitää yhteyttä isovanhempiin. Skypellä heille on tietty soiteltu jo monta vuotta, mutta sähköposti on pieni askel kohti itsenäisempää netinkäyttöä. Juuri samaan aikaan löysin tämän kirjan kirjastosta, joka osoittaui tosi hyväksi peruskirjaksi lapsille netinkäyttötaidoista. Kirja on myös silleen jouhevasti kirjoitettu, että se innosti lapsen lukemaan kirjan useampaankin kertaan.

Kirjassa käydään läpi perusasioista tietokoneen käytön perustermeistä – tiedostomuodoista, eri laitteista, koodaamisesta ja internetistä. Parasta antia on kuitenkin medialukutaidon opettaminen, netiketti ja tietoturvasta huolehtiminen. Huomasin, että oppi oli mennyt perille, kun lapsi vilkuili olan yli kun minä olin koneella, ja huomautteli minulle, että hei, älä klikkaa tuosta, tuo on varmaan huijausyritys – ja oli joka kerta ihan oikeassa! Kun into oppia käyttämään itse puhelinta ja tietokonetta on iso, oppi myös meni hyvin perille tässä vaiheessa. Ja tuntuikin fiksulta, että tämä kirja luetaan ennen kuin koneelle mennään sen enempää. Suosittelen, tässä on kiva perusteos aloittelevalle netin käyttäjälle!

 

IMG_20171201_130356

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *