Soiva joulukuusi

soivajoulukuusi

Tässäpä yksi niistä kirjoista, joita vanhemmat eivät voi sietää, mutta lapset rakastavat.

Soiva joulukuusi on ajatukseltaan ihana kirja. Kirja on kuusen muotoinen, ja sen etu- ja takakannessa on tarra niin, että kirjasta saa pöytäkoristeeksi pahvisen joulukuusen. Sisäsivuilla ollaan joulupuuhissa. Tontut koristelevat kuusta, Joulumuori leipoo pipareita, iloiset eläimet leikkivät lumisessa metsässä, Joulupukin tehtaalla pakataan leluja, jouluyönä Pukki lähtee matkaan ja viimeisellä sivulla lahjat ovat ilmestyneet kuusen alle. Jokaisella sivulla on myös löytämistehtäviä, joita voi tehdä yhdessä vanhemman kanssa.

Kirja on selvästi amerikkalaisen joulun kuvaus, mutta ei ehkä liian pahasti. Itse en tykkää vihreään puetuista tontuista, mutta se nyt on makuasia, ja niitä näkee jo muuallakin. Lopussa lahjat tosiaan ilmestyivät kuusen alle, mutta tämä tuodaan esille niin, että ei kerrota putosivatko ne piipusta vai oliko Joulupukki käymässä. Toisaalta aloin miettiä sitä, miten monissa maissa tätä luetaan, missä kuusia ei kasva ja talvellakaan ei sada lunta. Vietin yhden joulunalusajan Swazimaassa eteläisessä afrikassa, jossa joulu on kesällä ja talvellakaan ei sada lunta, ja sielläkin joulukoristeina oli lumisia maisemia ja Joulupukki rekivaljakossa. Meillä sentään se osa joulukirjoista osuu kohdilleen.

Kirjan ongelma ei olekaan amerikkalainen joulu vaan se, että siinä on äänet. Joululauluja soittava kirja olisi parhaimmillaan ihana, mutta tämä kirja soittaa vain yhtä laulua, se soittaa sitä kovaa ja siinä on kulkusia ja kelloja, jotka särkevät korvia parinkin metrin päästä. Siihenhän lapset ihastuivat, ja juuri sen takia mietin, pitäisikö kirja siirtää ylähyllyn perälle pysyvästi. Voin siis suositella kirjaa perheille, jossa ei asu ääniherkkiä ihmisiä tai eläimiä, tai jossa lapset lukevat kirjoja huoneessa, josta saa oven tiiviisti kiinni.

IMG_20170909_183254

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *