Mieletön matikka

IMG_20171016_132402 (1)

Tässä kirja, jota meillä on useimmiten luettu 6-vuotiaan iltasaduksi viime aikoina! Kysyn häneltä yleensä joka ilta, mitä meidän parista kesken olevasta kirjasta haluaa lukea, ja hän haluaa… laskea matikkaa.

Kivoja matematiikan tehtäväkirjoja, joita pienet laskemisesta innostuneet voivat tehdä, ei todellakaan ole liikaa. Tässä kirjassa on aika tavallisia laskutehtäviä, jotka takakannen mukaan ovat 2.-4.-luokan matematiikkaa, mutta tehtävänasettelut ovat tavallista hauskempia. Siksi kirja sopiikin niille vähän vanhemmille lapsille, joita matikka ei innosta, kuin niille  nuoremmille lapsille jotka tarvitsevat ikätasoaan vaativampia tehtäviä.

Esimerkiksi siis tällaisia: Ari ja Kari kuluttivat 3 rullaa vessapaperia yössä. Ari kulutti 28 metriä vessapaperia ja Kari 4 metriä enemmän. Selvitä, kuinka monta metriä oli jokaisessa kulutetussa vessapaperirullassa, kun tiedetään että kaikki 3 rullaa olivat samankokoisia.

Vastauksia kirjassa ei ole, joten aikuistakin tarvitaan mukaan. Vaikka meillä lapsi saikin välillä vastaukset oikein, kun taas minä en.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *