Kolme joulukalenterikirjaa

tähtipuujamuitajoulutarinoita

Tähtipuu ja muita joulutarinoita on Lasten keskuksen tämän vuoden uutuus. Kirjassa on joulukalenterikirjojen tapaan 24 lukua, ja niissä noin kolmen aukeaman pituisia tarinoita. Kirjassa on väljän kristillinen sanoma – se puhuu kyllä kristillisestä joulusta, mutta mukana on myös tonttuja, eläintarinoita ja perinteisiä satuja. Eve Tharletin kuvitus on hempeän rauhallinen ja harmoninen.  Olen huomannut, että joillekin lapsille nämä kuvitukset ovat vähän liiankin hempeitä, kun taas toiset niitä rakastavat. Lapsillakin on oma makunsa! Minusta tämä kirja on kivan tunnelmallinen, ja aion kokeilla tätä iltasatukirjana meidän 6-vuotiaalle toivoen, että hän ei vielä ole kasvanut satuiästä ohi! Ikäsuositus: 3-6-vuotiaille.

joulumysteerio

Joulumysteerio on Sofian maailman kirjoittajan joulukalenterikirja. Rakastin Sofian maailmaa yläasteikäisenä niin, että luin sen parissa päivässä, enkä silloin olisi arvannut että kirjoittaja on kirjoittanut kirjoja myös kristinuskosta. Joulumysteerion luinkin paljon myöhemmin itselleni joulukalenterikirjana. Olin muistaakseni vähän päälle parikymppinen, odotin esikoistani ja ihastuin tähän ihan yhtälailla! Kirjassa on samaa ihmetyksen tuntua kuin Sofian maailmassa, ja se yhdistyy mysteeriin ja kristinuskon historiaan. Kirjassa Joakim saa taikajoulukalenterin luukuista tarinanpätkiä, joissa erikoinen matkaseurua matkaa Norjasta taaksepäin historiassa ja Euroopan halki kohti Betlehemiä ja vuotta nolla. Ikäsuositus: Yli 8-vuotiaille.

marianpieniaasiMarian pieni aasi on kirja, jota joka joulun alla huhuillaan  keskustelupalstoilla ja etsitään antikvariaateista, ja olen vain ihmetellyt, miksi siitä ei oteta uusintapainosta! Nyt ehkä on otettu, sillä kirjaa saa taas uudella kuvituksella täältä. Kustantajan nimeä tai muuta en tosin onnistunut löytämään. Suloisessa, löyhästi Raamattuun perustuvassa tarinassa seurataan aasin kautta joulun ihmettä, matkaten Josoefin ja Marian kanssa Nasaretistä kohti Betlehemiä. (Löyhästi kirja perustuu Raamattuun siinäkin mielessä, että Raamatussa ei missään kohdassa mainita aasia. Itsekin tajusin tämän vasta pari vuotta sitten! Aasi tosin mainitaan Jeesukseen liittyvässä ennustuksessa kohdassa Jes. 1:3.) Kirjassa on 24 lukua, joiden kanssa voi matkata kohti joulua. Ikäsuositus: 3-6-vuotiaille

3 vastausta artikkeliin ”Kolme joulukalenterikirjaa

 1. Kia/ Luetaanko tämä?

  Juuri vähän aikaa sitten listasin joulukalenterikirjoja, mutta yksikään näistä ei ollut omalla listallani. Kiitos siis vinkistä. Tuon joulumysteerion olenkin lukenut itse nuorempana muutamaan otteeseen, ja se taitaisi olla edelleen toimiva kirja luettavaksi vaikka isompien koululaisten kanssa.

  Vastaa
  1. Meri Artikkelin kirjoittaja

   Vau, sulla olikin kattava lista kirjoja joita mä en ole ennen edes nähnyt! :) Esikoinen löysi listasta itselleen luettavaa, joka varattiin saman tien kirjastosta.

   Vastaa
 2. Päivitysilmoitus: Joulukalenterikirjat tositoimissa | Tänään on kaunis päivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *