Sinä olet tärkeä

IMG_20171016_132544 (1)

Max Lucado on yhdysvalloissa tosi suosittu kirjailija, joka on kirjoittanut yli sata kirjaa lapsille ja aikuisille. Suomessa hän on tuntemattomampi, mutta joitakin hänen lastenkirjojaan on täälläkin suomennettu. Minä testasin lukea muutamaan nyt meidän 6-vuotiaalle, johon tämä tarina teki tosi selvän vaikutuksen. Nytkö se jo loppui, hän kysyi kun laitoin kirjan kannet kiinni tarinan päätyttyä.

Sinä olet tärkeä kertoo puunukke Pumpinellosta, joka asuu puunukkien kaupungissa. Kaupungissa nuket laittavat toisiinsa mustia täpliä ja tähtiä sen mukaan, pitävätkö toisesta vai eivät. Joillakin on vain tähtiä, joillakin molempia, mutta Pompinello on saanut pelkkiä täpliä ja on niin surkeana sen vuoksi, että se saa muut laittamaan häneen täpliä entistä enemmän.

IMG_20171016_132537 (1)

Eräänä päivänä hän tapaa nuken, jossa täpliä tai tähtiä ei ole ollenkaan, ja tämän kanssa lähtee selvittämään salaisuutta siihen, millä täplät saa irtoamaan.

Tämä tarina on ihana kertomus jokaiselle, joka on kohdannut kiusaamista tai arvostelua, joka ei uskalla olla oma itsensä koska haluaa niin kovasti saada toisten hyväksyntää, tai sille joka niitä täpliä laittaa hanakasti kaikkiin toisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *