Sharon Rentta: Päivä eläinten rautatiellä

paivaelaintenrautateilla

Sharon Rentan kuvakirjasarjassa eläimet ovat erilaisissa ympäristöissä: paloasemalla, postitoimistossa,  terveyskeskuksessa… Sarjan uusimmassa osassa tutustutaan rautateihin. Vähän sama idea siis kuin Penny Dalen dinosauruskirjoissa, joissa yhdistetään dinosauruksia ja isoja koneita, mutta kiltimmin. Meidän junista, metroista, ratikoista ja hisseistä 2-vuotiaalle ne dinosaurukset ovat vielä liian pelottavia, mutta Päivä eläinten rautateillä oli nappiosuma.

Kirjan kehyskertomuksessa Leevi ja pappa ovat erilaisilla junamatkoilla. Samalla kerrotaan rautateistä kivalla tavalla. Joissain kulkuneuvokirjoissa kun keskitytään minun makuun liikaa numeroihin ja nippelitietoon. Tässä kirjassa taas fokuksena on junamatkakokemukset. Joskus junat ovat myöhässä, joskus itse on myöhässä junasta, joskus junassa tutustuu toisiin ja välillä saattaa päästä jopa ohjaamoon.

Kun aihe ja kuvitus olivat kohdallaan, jaksoi kohta 2,5-vuotiaskin kuunnella koko 30-sivuisen tarinan alusta loppuun, ja olisi halunnut kuulla sen vielä uudestaankin. Tietoruudut vaikka höyryveturin toiminnasta jätin lukematta, ja ne varmasti kiinnostavat isompaakin, 5-6-vuotiasta lasta. Tästä kirjasta jäi niin hyvä fiilis, että pitää etsiä meille sarjan aiempiakin osia!

Lapsen kommentti: Juna! Kaksi junaa! Kolme junaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *