Big Bang Legends

bigbanglegends

Big Bang Legends on hauska uusi suomalainen lastenpeli, jossa yhdistyy viihdepeli ja oppiminen. Pelissä kerätään alkuaineita, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Näillä pelataan ampumalla niitä pelikentällä, keräämällä neuroneita ja kvarkkeja ja taistelemalla antimateriahirviöitä vastaan. Peli on kehitetty eri yliopistojen tutkijoiden kanssa, ja sen tarkoitus on opettaa lapsille jaksollisen järjestelmän alkuaineet ja opettaa atomin rakenne. Aika isoja tavoitteita, ja näitä ei oppimispeleissä tai tietokirjoissakaan lapsille kovin usein näe! Pelissä ne kuitenkin tulevat esille aika luontevalla tavalla. Kovin syvällisesti niitä ei pelin kautta ehkä ymmärrä vielä, mutta se ei ole tarkoituskaan, vaan pelistä lapsi saa peruskäsitteet, joiden osaaminen on tärkeää koulussa, kun alkuaineita ja hiukkasfysiikkaa aletaan käsitellä.

Me kokeiltiin peliä ensi kerran lapsimessuilla, ja lapsi ihastui siihen heti. Haastetta on sopivasti, mutta ei liikaa, jotta pelaaminen ei olisi hauskaa, ja olen minä itsekin käynyt pari tasoa välillä pelaamassa pelistä. Peli on suomenkielinen ja alkuaineiden nimet kuulee myös puhuttuna, joten pelaaminen onnistuu, vaikkei osaisi lukea. Lukeminen tosin syventää oppimiskokemusta. Meillä lapsi on oppinut ainakin pari ensimmäistä kerättyä alkuainetta, ja pikkupeleissä opitaan myös niiden kemialliset lyhenteet. Nämä oppimalla kyllä pääsee kemian tunneilla paljon helpommalla! Ainakin Lapsimessuilla esittelijä väitti, että peliä olisi tarkoitus käyttää myös ala-asteilla opetuksen osana. Iloinen asia onkin, että kouluunkin tehty opetuspeli on myös viihdyttävä.

Peli on enimmäkseen mainokseton. Joissain kohdissa mainoksia tulee, mutta ne voi välttää. Euron kuukausimaksulla pelistä voi poistaa mainokset ja saada yliopistotutkijoiden tekemiä fysiikan opetusvideoita tilalle. Tätä ominaisuutta en tosin vielä meidän pelistä löytänyt, enkä tiedä onko se ihan vielä käytössäkään, sillä virallisesti peli kai julkaistaan vasta tässä kuussa.

Mainoksia on kuitenkin paljon vähemmän kuin monissa kaupallisissa lastenpeleissä, eikä pelin sisäisiä ostoja ole ainakaan meille tarjottu vielä ollenkaan – ja tämä on hyvä.

Suosittelen ainakin kokeilemaan, innostutaanko teilläkin alkuaineista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *