Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist: Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät

mimmilehmäjavarisretkeilevät

Kivaa, sarjakuvia alle kouluikäisille! Tässä kirjassa on tuttua Mimmi Lehmä -kirjojen henkeä, mutta erilaisessa paketissa. Tarinat keskittyvät leppoisan lehmän ja vähän äkäisen variksen ystävyyteen ja sopivan pieniin seikkailuihin navetassa ja sen ympärillä metsässä.  Lapselle sarjakuvaformaatti selvästi toimi. Otinkin kirjan esittelyyn siksi, kun huomasin että isosta kirjastokirjojen pinosta tämä oli tällä kertaa se, jota luettiin useammankin kuin yhden kerran – enemmänkin parikymmentä kertaa uudestaan.

Tykkään kovasti Nordqvistin kuvituksista ja vielä enemmän tykkään Viirusta ja Pesosesta, jotka ovat myös hänen käsikirjoittamiaan. Nordqvist pyrki aikoinaan eri taidekouluihin, mutta ei päässyt yhteenkään, ja alkoi lopulta freelance-taiteilijaksi. Taas yksi tarina siitä, miten lannistua ei kannata ensimmäisestä, toisesta eikä ehkä kymmenennestäkään epäonnistumisesta.

4 vastausta artikkeliin ”Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist: Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät

 1. Piia Myllykoski

  Pitäisikin taas lukea Mimmi Lehmästä ja Variksesta. Itseeni ne nimenomaan vetoavat enemmän kuin Viiru ja Pesonen. Vaikka kummatkin ovat hyviä ja lapsia kiinnostavia tarinoita, joita aikuinenkin jaksaa hyvin lukea. Varsinkin tuo Varis on kaikessa ankeudessaan aivan hulvaton hahmo. Ilokseni huomasin eilen, että Tuusulan Krapilla Mimmi Lehmä ja Varis olisi ensi kesänä mahdollista nähdä myös kesäteatterissa.

  Vastaa
 2. Kia/ Luetaanko tämä?

  Tuo kesäteatterivinkki oli tervetullut meillekin. :) Me olemme lukeneet paljon niitä perinteisiä Mimmi Lehmä -kirjoja sekä uutta taaperokirjaa. Olen jotenkin ajatellut, että sarjakuvat ovat raskaita luettavia – siis aikuiselle. Täytyy kuitenkin kokeilla.

  Vastaa
  1. Meri Artikkelin kirjoittaja

   Kyllä minustakin sarjakuvien ääneen lukeminen on raskasta ja epämiellyttävää, enkä sitä juuri teekään. Meidän 6-vuotias siis lukee jo itse, ja sarjakuvat maistuvat erityisen hyvin. Tämä oli hyvää vaihtelua Aku Ankalle :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *