Eric Hill: Mitä tehdään, Puppe?

IMG_20170227_102059

Jostain kirjakatalogista huomasin, että Puppe-kirjojen kirjoittaja Eric Hill kuoli kolme vuotta sitten. Siihen asti hän taisi tehtailla Puppe-kirjoja tiivistä tahtia, sillä ne eivät tunnu loppuvan koskaan kesken. Itselle Puppe-kirjat tuntuvat jonkinlaiselta lastenkirjojen arkkityypiltä luukkuineen ja yksinkertaisten mutta värikkäiden kuviensa vuoksi. Ilmeisesti niiden ilmestyessä 80-luvun alussa Puppe-kirjat olivat kuitenkin jotain ihan uutta, sillä Pupet olivat ensimmäisiä luukullisia lastenkirjoja. Konsepti oli niin toimiva, että erilaiset luukut ja toiminnallisuus kirjoissa on nykyään ihan arkipäivää.

Tämä Puppe-kirja on yksi meidän suosikeista, ollut taas molemmilla pojilla. Kirjassa ei kuitenkaan ole luukkuja, vaan pyöritettävä levy, josta sivulle voi vaihtaa neljä erilaista kuvaa. Ensimmäisellä aukeamalla katsotaan, mitä kaikkea Puppe näkee ikkunasta. Toisella saa valita, mitä Puppe syö aamupalaksi. Sitten pakataan tavaroita tarhareppuun, maalataan kuva äidille ja lopuksi valitaan leluja lelulaatikosta.

Vaikka lapsi varmasti osaa jo jokaisen kuvan, mikä sivulle ilmestyy, se saa aikaan saman riemun joka kerta. Ja vaikka levyn pyöritys on pienille sormille aika raskasta, sinnikkäästi kirjaa jaksetaan tutkia itsekin.

Meillä kirjaston kirjaa luettiin monta kuukautta, ja kun lopulta palautimme sen kirjastoon, juuri sillä hetkellä siitä irtosi sivu. Kirjastovirkailija totesi, että tämän kuntoinen kirja menee poistoon, ja kysyi, haluammeko kirjan omaksi! Minä teippasin suosikkikirjan ilmastointiteipillä kasaan, ja sitä luetaan meillä vielä varmasti vielä tänä vuonna monen monta kertaa.

IMG_20170227_101938

Puppe maalasi äidille puun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *