Junior Lancelot

img_20161011_212023

Junior Lancelot on tällä hetkellä omia suosikkejani lasten lautapeleistä. Pelissä on aika erilainen idea kuin useimmissa meidän muissa peleissä. Eri muotoisista pahviläpysköistä pitää saada koottua tarpeeksi tukeva torni, että ritari tai prinsessa pääsee kurkistamaan laudan toiselle puolelle. Kumpi saa ensiksi hahmonsa ylös asti, voittaa. Haastetta tulee siitä, että palikoita valitaan nopan osoittaman värin mukaan, ja välillä toinen pelaaja pääsee pudottamaan kivenmurikan jonkun toisen pelaajan tornin päälle.

Peli on mukavan yksinkertainen, joten jo melko pienetkin sitä voivat pelata. Ensimmäisen kerran muistan pelanneeni tätä lapseni ollessa 3-vuotias, mutta nyt 5-vuotias on selvästi optimaalisimmassa iässä. Sorminäppäryyttä on jo sopivasti, mutta harjoitusta vielä tarvitaan, eikä tilan hahmottaminenkaan ole vielä niin helppoa, että olisi itsestäänselvää minkä muotoinen tai kokoinen palikka seuraavaksi kannattaisi valita. Aikuiselle tämä on tietysti paljon helpompaa, ja välillä itse koetankin, miten saisin tornin tehtyä mahdollisimman hankalista palikoista. Kun peliä on nyt harjoiteltu jonkin aikaa, lapsi tosin päihitti jo minut vaikka pelasinkin ihan tosissaan! Harjoitus siis tekee mestarin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *