Mysteerien museo

img_20160929_134737-1Lasten keskus on alkanut julkaista Matikkaseikkailu-sarjaa, joka minua ilahdutti kovasti tällaisen numeroihin ihastuneen pojan äitinä. Sarjan eri osissa jännittävien seikkailuiden lomassa oppii huomaamattaan matematiikan eri osa-alueita. Ensimmäisessä osassa, Salaisuuksien sokkelossa, harjoitellaan peruslaskutoimituksia. Meille tuli arvosteltavaksi Mysteerien museo, jossa käsitellään lukujonoja. Kirja siis sopii sellaiselle lapselle, joka jo hallitsee kertolaskun. 

img_20160929_134815-1

Kirja on hieman pelimäinen seikkailu, jossa kirjaa selataan eteen- ja taaksepäin sen mukaan, mitä eri kohdissa valitsee. Kirjan (melko yksinkertaiseen) juoneen ei kuitenkaan pääse valinnoilla vaikuttamaan, niin kuin kirjan kuvauksesta ensin luulin, vaan väärästä vastauksesta joutuu johonkin pulaan, josta vain palataan takaisin alkuperäiseen tehtävään. Kirjan siis pääsee kyllä läpi, vaikkei saisi yhtään vastausta oikein. Vastausvaihtoehtojakin on yleensä vain kaksi, joten eteenpäin tarinassa pääsee nopeasti, vaikka ensin vastaisikin väärin.

img_20160929_134921-1

Minusta kirja oli aika hauska, ja tein sitä ensin itsekin jonkin matkaa ennen kuin annoin kirjan pojalleni. Hän teki kirjan läpi yhdeltä istumalta ehkä noin tunnissa, ja tarvitsi apua vain parissa kohdassa. Kirjan takaa löytyivätkin selitykset, joten sieltä tarkastettiin muutamat termit, jota eivät vielä olleet hallussa. Pojan mielipide oli, että kirja oli tosi kiva, mutta ei yhtä kiva kuin kännykkäpelit. No, siihen aika harva puuha meillä yltääkään. Sen verran kivalta tämä vaikutti, että luulen että meille ostetaan jatkossa kirjan muitakin osia. Esimerkiksi pitkille auto- tai junamatkoilla nämä ovat tosi hyvää tekemistä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Mysteerien museo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *