Nok Nok Nok

noknoknok

Kirjan sivuilla on reikiä! Jostain syystä se tuntuu kiehtovan monia pienimpiä lukijoita. Meillä Äkkää ja tökkää -kirjoissakin huomio keskittyy toistaiseksi vain kirjassa oleviin koloihin. Maisa-hiiren tekijän Lucy Cousinsin Nok Nok Nok -kirjassa koloja on joka sivulla, ja kirjan pääosassa pieni tikka, joka opettelee juuri nokkimaan.

IMG_20160816_113054

Ensimmäisillä sivuilla reikiä on vain muutamia (ja niistäkin jokaiseen on pakko koettaa työntää oma pieni sormi). Kun tikka oppii nokkimaan, se nokkii itsensä taloon sisälle, ja kirja muuttuukin tarinasta taaperoiden sanakirjaksi, jossa reikä on kaikenlaisissa tutuissa kodin tavaroissa, vaatteissa ja ruoissa. Tässä vaiheessa myös itse päädyin juttelemaan kirjasta lapsen kanssa enemmän kuin lukemaan vain tekstiä, sillä lapsi osoitti koloja jokaista vuorollaan, mutta eri järjestyksessä kuin tavarat mainittiin tekstissä.

IMG_20160816_113127

Lopuksi, niin kuin aika monissa lasten kirjoissa, isä peittelee lapsensa nukkumaan. (Tai hetkinen, useimmissa kirjoissa se kuitenkin taitaa olla äiti!) Varmaankin kirjaa on ajateltu noin parivuotiaan iltasatukirjaksikin. Meillä kirja toimi hyvin puolitoistavuotiaalla, joita kirjat eivät kiinnosta ilman jotain ekstraa – ääniä, koloja, luukkuja. Itse innostuin raikkaista väreistä, tuoreesta ideasta ja hauskasta tarinasta.

IMG_20160816_113219

4 vastausta artikkeliin ”Nok Nok Nok

  1. Meri Artikkelin kirjoittaja

   Joo, katselin tänään kun meidän 5-vuotias luki tätä sohvalla itsekseen ihan innoissaan ja tökki koloja sormellaan samalla tavalla kuin pienempikin :)

   Vastaa
 1. Piia Myllykoski

  Kiitos vinkistä! Tuo olisi varmaan tosi kiva luettavaksi pian kolmivuotiaan kanssa, jotenkin itseänikin naurattaa tuo ”tyk tyk tykkään sinusta!”

  Vastaa
  1. Meri Artikkelin kirjoittaja

   Suosittelen! Sinulla oli tosi kivan oloinen blogi, en ollutkaan ennen törmännyt!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *