Vallilan sankarit Tero ja Tarmo

apina2

Kun olin kirjamessuilla kahden lapsen kanssa, en tehnyt mitään suunnitelmia siitä, mitä haluaisin ehtiä nähdä. Päätin, että katselemme  vain ympärillemme sen verran, kun lapset jaksavat. Onneksi osuimme lasten Tarinalaakson telttaan juuri, kun Viveka Salo oli aloittamassa lukemaan otteita uutuuskirjastaan Vallilan sankarit Tero ja Tarmo. Muuten meiltä olisi mennyt varmaan koko kirja ohitse, Tepsu kuunteli koko puolituntisen kirjaa keskittyneenä, kun minä vahdin että sähköjohtoihin ihastunut vauva ei pääsisi kaatamaan koko teltan äänentoistojärjestelmää.

Tero, Tarmo ja niiden äiti elävät kirjassa tavallista helsinkiläislapsen arkea. Kirjassa seikkaillaan Hakaniemen ja Vallilan välillä metrossa, metroaseman hisseissä, Helsingin vanhoissa kerrostaloissa, raitiovaunupysäkeillä ja Hakaniemen torilla. Teron ja Tarmon kodin 50-lukulainen keittiökin muistuttaa hämmentävän paljon meidän keittiötä – tosin kaikki alkuperäiset 50-luvun keittiöt taitavat muistuttaa aika paljon toisiaan.

Arjen kuvaus kirjassa on leppoisaa ja tarkkanäköistä. Monessa pienessä yksityiskohdassa ajattelin, että tämähän on ihan kuin meidän elämästä. Terolle ja Tarmolle tosin sattuu aika paljon villimpiä seikkaluja kuin meille. Milloin hissimatka päätyykin kuuhun tai kiukkuiset tekohampaat jahtaavat matkustajia metrossa. Vaikka toisaalta, myös ne tuntuvat olevan kuin suoraan meidän 4-vuotiaan leikeistä. Melkein joka päivä meilläkin hissi matkustaa valtameren pohjaan tai suoraan Saturnukseen. Hissimatka Kuuhun olikin lapsen suosikkitarina kirjassa, jossa on kymmenen eripituista tarinaa.

apina1

Tuntui, että tässä oli juuri sellainen kirja jota olen etsinyt. Välillä on vaikeaa löytää 4-vuotiaalle sopivia kirjoja, joissa olisi jo enemmän tekstiä kuin kuvia, mutta tarinat eivät olisi koululaisen elämästä. Kirjassa oli sopivasti seikkailuja, jännitystä ja huumoria, ja myös kohtia jotka naurattivat sopivasti aikuistakin.

Lapseni muuten istuu nytkin sohvalla odottamassa että lukisin kirjaa luvun eteenpäin. Jätänpä siis tämän arvostelun tähän ja palaan kirjan pariin!

Lapsen mielipide:
Parhaat kertomukset: Hissi ja Rosvintola
Paras henkilö: Tero – sehän on ihan niin kuin minä!
Voisikohan tähän tulla jatko-osa?

Kirja saatu kustantajalta

2 vastausta artikkeliin ”Vallilan sankarit Tero ja Tarmo

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden paras 2015 | Tänään on kaunis päivä

  2. Päivitysilmoitus: Viveka Salo: Tero ja Tarmo seikkailevat | Tänään on kaunis päivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *