2 joulukirjaa lapsille

Näihin kirjoihin minä olen ihastunut tässä kuussa. Molemmat ovat 80-luvulta ja Japanista, toista ei enää saa kaupoista mutta hyvällä tuurilla voi löytää kirjastosta, kun taas toisesta otettiin uusi painos vain kolme vuotta sitten. Molemmat kertovat kauniisti tarinaa Joulun merkityksestä, mitenkään turhaan alleviivaamatta tai ylikorostamatta. Jos haluaa lukea jouluisia kirjoja, jotka ovat jotain muuta kuin hassuja tonttutarinoita tai jouluevankeliumia taas uudella tavalla kuvitettuna, näistä kirjoista voi olla hyvä aloittaa. Molemmista tulee sydämeen kokonaisvaltainen, hyvä, lämmin olo. Molemmat kertovat jotain siitä, mikä Joulussa on niin erityistä.

maailmanpieninjoulukuusi

Maailman pienin joulukuusi -kirjan on kuvittanut ja kirjoittanut Masahiro Kasuya, joka on lempikuvittajiani lastenkirjoissa. Hänen kuvistaan huokuu sellaista rauhaa, että jo niitä katsomalla tulee hyvä, levollinen olo. Kasuyalla on jotain tekemistä myös Ghiblin elokuvien kanssa, mutta en ole ihan varma mitä. Tämä vain selvisi kun yritin googlettaa hänestä edes jotain tietoa.

Maailman pienin joulukuusi on satu kuusesta, joka on liian pieni päästäkseen joulukuuseksi, mutta joka pääseekin juuri siksi todistamaan suurta ihmettä, metsäneläinten joulujuhlaa ja Jeesus-lapsen kuiskausta kuuselle, joka on yhtä pieni kuin ihmiseksi syntynyt Jumala. Satu on minulle tuttu muualtakin, se taitaa olla jokin eurooppalainen kansansatu.

Kirjaa voi ostaa ainakin Lasten keskuksesta ja Adlibriksestä puolet halvemmalla*, hieman yli kympillä. Jos sieltä tilaa 16.12. mennessä, lahjojen luvataan olevan jouluksi perillä. Lahjoja voi myös muuten tilata valmiiksi paketoituna ja tervehdysviestin kera, jos tuli hoppu tilata kauempana asuville kummilapsille lahjoja… Esimerkki omasta elämästä. Täältä tilattu kirja tuli muuten paketoinnin ja postikulujenkin kanssa halvemmaksi kuin jos olisin ostanut pelkän kirjan kirjakaupasta.

(Kirja saatu Lasten keskukselta.)

yllätyslahjaystavalle

Yuriko Kimuran ja Masako Matsumuran kirjassa Yllätyslahja ystävälle ei puhuta Jeesuksesta eikä Joulupukista, mutta silti Joulun sanoma tuntuu tulevan perille asti. Kirja kertoo metsän eläimistä, joilla ei ankaran talven vuoksi ole kellään tarpeeksi ruokaa, mutta jokainen on silti valmis jakamaan ystävälle siitä vähästä, mitä on. Kirja kertoo myös siitä, minkä palkinnon siitä voi saada kun laittaa hyvän kiertämään.

Tämän kirjan testasin myös lapsen kanssa – tuo aiempi kun pääsee lukuun vasta jouluaattona. Tepsu halusi lukea kirjan saman tien monta kertaa putkeen. Kirja myös antoi hyvän virikkeen keskustelulle antamisesta ja ystävyydestä. Jos teidän kirjastosta tämä löytyy, suosittelen testaamaan.

 

 

Yksi vastaus artikkeliin ”2 joulukirjaa lapsille

  1. Päivitysilmoitus: Mistä ystävä jouluksi, herra Möhkö? | Tänään on kaunis päivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *