Kirja niille, jotka eivät osaa siivota

Kertailin tässä yhtenä päivänä Eriksonin eri ikäkausien kehitystehtäviä. Kun minulla ei ole kuulunut mitään kolmenkympin kriisiä vaan päinvastoin, olen tosi tyytyväinen elämääni ja kaikkeen siihen mitä elämässäni on, ajattelin vielä tarkistaa, mitä se Erikson tuosta 20-30-ikävälistä sanoi – vaikka teoria aika kiistelty onkin.

Löytyihän sieltä yksi kohta, johon en voinut laittaa raksia ruutuun. Tuossa välissä Eriksonin mukaan nimittäin pitäisi opetella hoitamaan kotia. Kyllä sen opettelu on minulla ollut projektina tosi pitkään, mutta projekti on jatkuvasti jäänyt kokeiluasteelle, joka on kestänyt yleensä noin kolme päivää ennen innon lopahtamista.

Leppoisaopashuusholliin

Pyysinkin tästä kirjasta arvostelukappaleen saman tien, kun kuulin sen julkaisusta. Tämän oppaan pitäisi toimia oppaana kaikille niille, joita siivous ei innosta, mutta se kuitenkin pitäisi tehdä.

Olenkin oppinut kirjasta ihan valtavasti. Minulle on ollut aika iso mysteeri, miten kodin saa pysymään järjestyksessä, miksi pesuaineita on marketin hyllyllä niin paljon ja miksi meillä on niin usein lavuaari tukossa. Kaikenlaiset peruskikat siivoamiseen tulevat tässä kirjassa selväksi, sillä periaatteella että siivoamisen tulee olla helppoa jotta se tulisi hoidettua.

Olen oppinut ihan valtavasti, mutta oppi pitäisi laittaa vielä käytäntöön. Lopun siivouslistoja pitäisikin vielä kokeilla. Ehkä pitäisi printata listoista raksi ruutuun -versioita, koska minulle tuo raksien ruksaaminen selvästi toimii. Listat ovatkin paikallaan, sillä vinkkejä tuli lopulta luettua niin paljon, että olen aika pihalla siitä, mistä pitäisi aloittaa. Olisin myös kaivannut yhtä lukua siitä, miten motivoida itsensä siivoamaan…

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Kirja niille, jotka eivät osaa siivota

  1. Päivitysilmoitus: Kestorättejä ja kestorättejä | Tänään on kaunis päivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *